Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Όταν ήρθες, όταν θα'ρθεις, όταν θα υπάρξουν διαφορετικές ημέρες...

Εσβήναν τα χρυσάνθεμα σαν πόθοι
στον κήπον όταν ήρθες. Εγελούσες
γαλήνια, σα λευκό χαμολουλούδι.
Αμίλητος, τη μέσα μου μαυρίλα
την έκανα γλυκύτατο τραγούδι
κι απάνω σου το λέγανε τα φύλλα.

Κ.Καρυωτάκης

Η μοίρα της τύχης.

Λέγεται πως ο Χριστόφορος Κολόμβος, στον οποίο πιστώνεται η ανακάλυψη της Αμερικής, ως αρχικός σκοπός του ταξιδιού του ήταν να φτάσει στην Ινδία, αλλά τελικά εσκεμμένα ανακάλυψε την Αμερική. Και αρκετά χρόνια μετά αντικρίζουμε πως η Αμερική είναι η υπερδύναμη του πλανήτη και, καλώς ή κακώς, όλη η ανθρωπότητα κινείται έχοντας εκείνη ως πυξίδα. Τυχαία επίσης έγιναν κι άλλα πολλά στην ιστορία της γης και αν τα αναλογιστεί κανείς θα καταλάβει ότι πάντα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι, σε μια τυχαία αλλά σημαντικότατη στιγμή που πιθανόν να μας αλλάξει τη ζωή... Αυτό το κάτι είναι που ψάχνουμε όλοι, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουμε παραπλανηθεί στη διαδρομή προς αυτό. Επίσης, από δω και στο εξής ας παρατήσουμε τις μεγάλες ιδέες και τα μεγάλα οράματα και σ'ένα διάλειμα απ'αυτά, ας κοιτάξουμε πιο βαθιά μέσα μας και γύρω μας και ας αφήσουμε τον εαυτό μας ξανά να εντυπωσιαστεί σαν παιδί. Σαν ένα παιδί που παίζει με τα κουβαδάκια του στην άμμο και ξάφνου εμφανίζεται μέσα από τα βραχάκια ένα καβουράκι. Κι αυτό γιατί "Ένα παιδί αντικρύζει τα πάντα στο τίποτα, ενώ ένας μεγάλος βλέπει το το τίποτα στα πάντα..."

αγαπώ το νησί μου.ΤΕΛΙΚΑ





le temps passe.

Πριν λίγες μέρες μας είπαν πως ο άνθρωπος ζεί σχεδόν 1000 μήνες και όλο αυτό μας δημιούργησε ένα προβληματισμό.Σκεφτήκαμε πως γίνεται να ζούμε 1000 μήνες ενώ μέχρι τώρα έχουμε φτάσει στους 260 μόνο;
Πολλές φορές σκεφτόμουν μικρή πως γίνεται να πηγαίνεις στο γυμνάσιο και στο τέλος της χρονιάς να γράφεις εξετάσεις;Μετά να πηγαίνεις στο λύκειο και να δίνεις πανελλήνιες;Όλα αυτά με φόβιζαν.Και ακόμα το ίδιο γίνεται μόνο και μόνο στη σκέψη αυτή.Βλέπεις τους μεγαλύτερους από εσένα να κάνουν πράγματα που σου φαίνονται παράξενα και σε φοβίζουν αλλά στο τέλος φτάνεις και εσύ να κάνεις ακριβώς τα ίδια.Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως όλοι λένε πως τα χρόνια της εφηβείας είναι τα πιο όμορφα και πρέπει να τα χαίρεσαι και να κάνεις όλες τις τρέλες που προυποθέτει αυτή η ηλικία αλλά είναι δύσκολα να τα κάνεις όλα αυτά όταν πρέπει να διαβάζεις,να είσαι επιμελής και ακριβής σε οτι σου ζητηθεί.Όλα αυτά σου δημιουργούν άγχος και διάφορους προβληματισμούς και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδώσεις στις υποχρεώσεις σου που τρέχουν και αυξάνονται κάθε μέρα.Πολλές φορές σκέφτομαι πως θα ήθελα να γυρίσω πίσω στο δημοτικό μου,εκει στη μπασκέτα κρεμασμένη να κοιτάω και να χαζεύω από τα κάγκελα τα παιδιά του λυκείου που περνάνε.
Κρίμα που τώρα όμως δεν είμαι ξέγνοιαστη όπως τότε αλλά βρίσκομαι στην ίδια ακριβώς θέση με τα παιδιά αυτά που περνάνε πίσω από τα κάγκελα του λυκείου.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

γιατί μ'αγάπησες...

Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες
σε περασμένα χρόνια.
Και σε ήλιο, σε καλοκαιριού προμάντεμα
και σε βροχή, σε χιόνια,
δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες.
Μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου
μια νύχτα και με φίλησες στο στόμα,
μόνο γι' αυτό είμαι σαν κρίνο ολάνοιχτο
κι έχω ένα ρίγος στην ψυχή μου ακόμα,
μόνο γιατί με κράτησες στα χέρια σου.
Μόνο γιατί όπως πέρναγα με καμάρωσες
και στη ματιά σου να περνάει
είδα τη λυγερή σκιά μου ως όνειρο
να παίζει, να πονάει,
μόνο γιατί όπως πέρναγα με καμάρωσες.
Γιατί, μόνο γιατί σε 'σεναν άρεσε
γι' αυτό έμειν' ωραίο το πέρασμά μου.
Σα να μ' ακολουθούσες όπου πήγαινα
σα να περνούσες κάπου εκεί σιμά μου.
Μόνο γιατί σε 'σεναν άρεσε.
Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα
γι' αυτό η ζωή μου εδόθη.
Στην άχαρη ζωή την ανεκπλήρωτη
'μένα η ζωή πληρώθη.
Μόνο γιατί μ' αγάπησες γεννήθηκα.
Μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου
μου χάρισε η αυγή ρόδα στα χέρια.
Για να φωτίσω μια στιγμή το δρόμο σου
μου γέμισε τα μάτια η νύχτα αστέρια,
μονάχα για τη διαλεχτήν αγάπη σου.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λατρείες της ζωής μας...

Τα βλέπεις την πρώτη μερα της γέννησης τους... Εικόνα πρωτόγνωρη που συνοδεύεται από δάκρυα χαράς. Τα παίρνεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου και νιώθεις την τόσο εύθραυστη φύση τους και αισθάνεσαι αμέσως την αγάπη για τα τρυφερά ματάκια τους που θα σε συνοδεύει όλη σου τη ζωή. Μπορεί να μην είναι παιδιά σου, αλλά έτυχε κατά έναν υπέροχο τρόπο να βρεθούν στη ζωή σου. Όσο μεγαλώνουν νοιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια μαζί τους, η εύθραυστη μορφή τους σου γίνεται οικεία, αλλά παραμένει πάντα ίδια η απορροία και ο θαυμασμός για κάθετι καινούργιο που κάνουν. Τα κοιμίζεις,νιώθεις γαλήνια όταν αποικοιμηθούν στην αγκαλιά σου και νιώθεις την γλυκιά τους αναπνοή που μυρίζει γάλα στο πρόσωπό σου και ένα χαμόγελο ερχεται στα χείλη σου. Εντυπωσιάζεσαι από την αγνότητα του προσώπου τους, παραξενεύεσαι με τις πρώτες τους κραυγούλες και έχεις την υπομονή να τα ησυχάσεις όταν κλαίνε για να ανατείλουν τα πρώτα τους δοντάκια... Είσαι ο άνθρωπος που στα πρώτα τους δειλά βήματα στέκεσαι πίσω τους και τα καμαρώνεις και τα αρπάζεις να μην σκοντάψουν για να μη δεις από τα όμορφότερα μάτια του κόσμου να στάζουν δροσοσταλίδες. Τους διαβάζεις παραμύθια, ακόμη κι αν εκείνα σου γυρνάν τις σελίδες και σου κάνουν τις πιο πρωτάκουστες ερωτήσεις του κόσμου. Σε κάθε σου δύσκολη στιγμή ένα σ'αγαπώ τους σε κάνει μονομιάς να αλλάξεις δίαθεση και να συγκρατηθείς με κάθε σου δύναμη να μην σε ποιάσουν τα κλάματα...Παίζεις μαζί τους σαν να είσαι και συ μωρό και κάνεις ότι πιο τρελό σου προτείνουν. Αυτή είναι η δίχως όρους αγάπη που ίσως μόνο με τα παιδιά μπορείς να μοιραστείς... Γιατί αυτή είναι μια σχέση ζωής που ανανεώνεται και αναπτύσσεται διαρκώς, με τα μωρά της ζωής μας...

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

paris.je veux plus.

 Πόσο όμορφές βόλτες κάτω από τον Πύργο του Άιφελ βλέποντας τα bateuax mouche
   στο  Σικουάνα και φωταγωγημένο όλο το Παρίσι;Έρωτας ίσως;Νομίζω ναι!
Πλατεία ζωγράφων..εκατομμύρια πρόσωπα μπροστά σου.
  Αγαπημένη θέα..montmartre!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Fashion

20s
Mε την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η γυναίκα γίνεται ανεξάρτητη και εμφανίζονται τα flappergirls όπου χαρακτηρίζονται από την έντονη και προκλητική ζωή τους.Οι γυναίκες ξεκινούν να διαβάζουν περιοδικά όπως η Vogue και το The Queen.To 1921 κάνει εμφάνιση η Coco Chanel με το άρωμα Νο5.Το 1925 η γραμμή ανεβαίνει για πρώτη φορά πάνω από το γόνατο!Η γούνα αποτελεί βασικό αξεσουάρ κάθε γυναικείας εμφάνισης.Η τάση της μόδας στα μαλλιά είναι "a la garconne"
Είδωλα αυτής της δεκαετίας είναι:Anita Loos, Clara Bow, Louise Brooks, Marion Morehouse, Josephine Baker, Kiki de Montparnasse, Nancy Cunard, Coco Chanel.
30s 
H μόδα συναντιέται με τον κινηματογράφο και το Χόλυγουντ.Η γραμμή κάθε γυναίκας είναι λεπτή με έντονους ώμους και έντονη μέση.Τα παντελόνια και τα σόρτς γίνονται αποδεκτά για την εμφάνιση της γυναίκας.Απαραίτητα αξεσουάρ ήταν τα γυαλιά ηλίου καθώς και οι εσάρπες και τα καπέλα.Τα σακάκια έχουν έντονες τετραγωνισμένες γραμμές και λεπτομέριες στους γιακάδες.Τα έντονα βγαλμένα φρύδια είναι στη μόδα και τα κόκκινα νύχια κάνουν την επανάσταση τους.Τα μαλλιά κυρίως είναι πλατινέ και κυμματιστά.Είδωλα της εποχής είναι:Greta Garbo, Marlene Dietrich, Mae West, Constance Bennet, Joan Crawford, Wallis Simpson, Vivien Leigh, Ginger Rogers, Jean Harlow, Amelia Earhart, Leni Riefenstahl, Bette Davis, Dolores Del Rio.
40s
O Δεύτερος Παγκόσμιως Πόλεμος αλλάζει την πορεία της μόδας.Το κόστος των υφασμάτων αυξάνεται και το rayon κάνει την εμφάνιση του σαν μια πιο προσιτή πρόταση. Η μόδα παίρνει μια στρατιωτική μορφή.Το 1947 ο Christian Dior κάνει την επανάσταση του και δημιουργεί την βασική σιλουέτα όπου είναι κωνική και τονίζει την μέση.Έρχεται η κυριαρχία των εμπριμέ και της διχρωμίας του άσπρου μαύρου.Τα μαλλιά έφταναν μέχρι τον ώμο.Είδωλα της εποχής είναι:Ingrid Bergman, Bette Davis, Veronika Lake, Lana Turner, Judy Garland, Lauren Bacall, Ava Gardner.
50s 
Αυτή η δεκαετία ήταν η πιο σημαντική στην ιστορία της μόδας.Οι γραμμές των ρούχων αναδεικνύουν ιδιαίτερα το σώμα και είναι έντονα με τα εμπριμε σχέδια.Τα στράπλες φορέματα καθώς και τα πουλόβερ κυριαρχούν αρκετά στις γυναικείες εμφανίσεις.Χρησιμοποιούνται αρκετά οι μεγάλες τσάντες και τα μαντήλια στο κεφάλι.Χαρακτηριστικό είδωλο της δεκαετίας ήταν η Audrey Hepburn όπως και οι: Liz Taylor, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Gina Lollobrigida, Anita Ekberg, Grace Kelly, Brigitte Bardot, Evita, Kim Novak, Natalie Wood, Έλλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη.
60s
Εμφανίζονται πολλοί καινούργιοι και λόγω της ροκ μουσικής και των ναρκωτικών η μόδα γίνεται πιο εκκεντρική.Η Mary Quant αλλά και ο André Courrèges κοντράρονται για την ανακάλυψη του μίνι.Τα κάπρι και οι μίνι φούστες είναι οι κυρίαρχοι της δεκαετίας σε συνδυασμό με τα ζιβάγκο.Χρησιμοποιούνται πολλοί τα χρωματιστά καλσόν και οι κάλτσες μέχρι το γόνατο.Το μακιγιάζ είναι αρκετά έντονο.Είδωλα της δεκαετίας είναι:Jane Fonda, Twiggy, Julie Christie, Françoise Hardy, Jean Seberg, Nancy Sinatra, Mia Farrow, Edie Sedgwick, Diana Rigg, Brigitte Bardot, Jacqueline Kennedy, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νόρα Βαλσάμη, Ζωή Λάσκαρη.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

nemoLOVE.



                                              Kάτι που λίγο πολύ όλοι αγαπάμε.

                                                        ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παλιές αναμνήσεις..

 Να ξαναγυρίζαμε στα ίδια μέρη, να κάνουμε ατελείωτες βόλτες στα μαγαζιά, να αντικρύζαμε ξανά τον συνωστισμό και την όμορφη ζωντάνια αυτής της πόλης με την όμορφη ανεμελιά...Να μυρίζαμε τις ίδιες μυρωδιές και να τρώγαμε πάλι αγαπημένο Spizzico καθισμένες στο πεζοδρόμιο...Να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω σε όλες εκείνες τις στιγμές που όλα εκεί ήταν πρωτόγνωρα...

macarons♥


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
    we ♥ macarons     
                                                                

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

coffee time

                                     Coffee and ciggarettes
                                               Έρωτας για πολλούς...

Love is in the air..

14 Φεβρουαρίου...μια μέρα σημαδιακή για πολλούς ανθρώπους.Άλλοι γιορτάζουν με το ταίρι τους και άλλοι δυστυχώς μόνοι τους.Για πολλούς είναι η πιο όμορφη και σπουδαία γιορτή καθώς γιορτάζουν με τον άνθρωπο της ζωής τους τον έρωτα τους ενώ άλλοι εύχονται να μην έρθει ποτέ αυτή η μέρα.
Στην πραγματικότητα ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν επίσκοπος στην ΄Ρώμη και πρώτο του μέλημα ήταν να θυμίζεις στους ανθρώπους να μένουν πιστοί στους συντρόφους τους.Ο Άγιος Βαλεντίνος πάντρευε κρυφά τα ζευγάρια και όταν το ανακάλυψε ο Κλαύδιος θέλησε να τον εκτελέσουν.Οι Ρωμαίοι φτιάξανε μια εκκλησία προς τιμήν του και μετά από χρόνια αφού ανακαλύφθηκε αυτή η ρωμαική εκκλησία από τον αρχαιολόγο Περτούτσι γιορτάζεται σε συνδιασμό με την μνήμη του αγίου και η γιορτή των ερωτευμένων.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Our first time...

Καταρχήν χαίρετε!Είναι οι πρώτες μας λέξεις την πρώτη μας μέρα στον κόσμο των bloggerS. Κάθε μας σκέψη θα διοχετεύεται εδώ. Ότι μας ελκύει, ότι μας συναρπάζει, ότι ονειρευόμαστε αλλά και ότι μας δημιουργεί ανασφάλεια θα το μοιραζόμαστε μαζί σας. Αλλά αναρωτιέστε ποιες είμαστε. Τα ονόματα μας μάλλον αδιάφορα, αλλά η προσωπικοτητά μας μοναδική.:P