Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έρωτας σαν βροχή.

Πως θα άντεχε να το αποχωριστεί για πάντα;Δεν είχε όμως άλλη επιλογή.Ο Παύλος θα έμενε στην Κέρκυρα κι εκείνη δεν την χωρούσε ο τόπος.Είχε θάψει τον εαυτό της τόσα χρόνια για κάτι που δεν άξιζε αλλά τώρα δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο.Έπρεπε εκείνη πάλι να φύγει.Τελικά το γράμμα που του είχε γράψει τότε ήταν πολύ επίκαιρο... 

Μόνο σαν βροχή είχε γνωρίσει τον έρωτα..."Έρωτας σαν βροχή...Όχι σαν καταιγίδα...σαν βροχή...Να φεύγει και να έρχεται...Να δυναμώνει και να χαμηλώνει...Να δροσίζει και να πνίγει...Ν'απορροφάται από τη γή,να χάνεται..."Δεν ήταν ακόμη έτοιμη να μπεί στο σπίτι.Έκανε το γύρο για να βρεθεί στην παραλία της.Έβγαλε τα παπούτσια της και βύθισε τα πόδια της στην γνώριμη υφή της άμμου που ανακατεμένη με βότσαλα της έδωσε την αίσθηση της επιστροφής.Πλησίασε την βάρκα της και την χάιδεψε.Υποσχέθηκε στον εαυτό της να είναι πιστή την άλλη μέρα στο ραντεβού της με το πέτρινο λιοντάρι.Και η γοργόνα..θα είχε τόσα να της πεί.Λαχτάρησε να δεί το σπίτι της,στην πολυθρόνα της ήταν καθισμένος ο Παύλος,την κοίταξε ήρεμος σαν να την περίμενε.

-Παύλο,μόνο μπόρεσε να πεί.
Εκείνος σηκώθηκε και την πλησίασε "Καλώς όρισες,σε περίμενα"ψιθύρισε.
-Τι δουλειά έχεις εδώ;
-"Σου είπα...σε περίμενα.Μήνες σε περιμένω...χρόνια...Και θα περίμενα και αιώνες αν χρειαζόταν..'Ίσως πέτρωνα κι εγώ σαν το λιοντάρι σου αλλά ακόμη θα σε περίμενα..."
Μου λείπεις.

6 σχόλια:

  1. Ίσως πέτρωνα και εγώ σαν το λιοντάρι σου αλλά ακόμη θα σε περίμενα.
    Μεγάλα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το λιοντάρι θα περίμενε. άλλοι δεν έχουν αυτό το χάρισμα..από ό,τι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δύσκολο να βρείς κάποιον που να το έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμ.. απόσπασμα από το γνωστό βιβλίο δεν είναι; Αχ δεν το έχω διαβάσει ακόμη αλλά το έχω μέσα στην λίστα μου!! :)
    Σ'ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο σου! Εννοείται θα το παρακολουθώ.. Ελπίζω αφού σου άρεσε και το δικό μου να δω ξανά σχόλια σου!
    Φιλάκια Πολλά
    Claire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι από το "Έρωτας σαν βροχή" της Μαντά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή